BBQ Workshops

get your hands dirty

Leer net zo goed barbecueën als de pitmasters van Smokey Goodness in een originele BBQ workshop of masterclass. Ontdek de enorme diversiteit van koken met echt vuur, verdiep je in technieken, bereidingen en smaken die je met de BBQ kunt creëren.

Answers

To your BBQuestions

Wellicht dat je wat meer info wenst over het wat, waar, hoe en waarom we geen hoge hakken achter de BBQ dragen.

BBQ Your style

what’s your taste

Geniet van de gezelligheid samen met vrienden, collega’s en enthousiaste medebarbecueërs in onze BBQ workshops en masterclasses. Leer samen het vuur te beheersen en heerlijke originele gerechten te bereiden. Je gaat zelf, onder het genot van een drankje, aan de slag samen met onze pitmasters en bereid en proeft aan de hand van recepten en demonstraties een divers aantal gerechten.

Smokey Goodness biedt vanuit het BBQ walhalla in Delft zowel BBQ workshops als masterclasses. Huh, zijn die verschillend dan? Jazeker! Bij beiden ga je een ongekend leuke en lekkere tijd hebben maar het verschil zit hem in of je zelf flink aan de bak moet of niet. beiden beginnen we altijd met een welkomstcocktail en een BBQ bite, en dan? Lees snel verder.

BBQ Workshop – Smokey Style

Met onze BBQ workshops duiken we samen diep de wereld van het barbecueën in. Er zijn diverse demonstraties verzorgd door onze ervaren Pitmasters waarbij complexe bereidingen worden getoond en geproefd. Daarnaast ga je ook volop zelf aan de slag. In kleine groepjes van circa vier deelnemers ga je aan de hand van recepturen – en onder begeleiding van onze pitmasters – zelf BBQ gerechten bereiden op diverse barbecues en smokers. Na de bereiding geniet je met je medebarbecueërs (op gepaste afstand) – onder het genot van de open bar – van de verschillende gerechten. Na afloop krijg je de recepten uiteraard via e-mail toegezonden zodat je het succes thuis kunt herhalen.

Smokey Goodness BBQ Masterclass

Bij BBQ masterclasses ga je zelf niet aan de slag met BBQ’en maar duik je tijdens een gezellige avond met  Smokey’s Uberpitmaster Jord Althuizen volledig de diepte in van het BBQ’en. Tijdens BBQ masterclasses zal jij als deelnemer walking dinner style rijk gevuld worden met diverse BBQ bites en gerechten. Dit zodat je al genietend in ons vurige theater met vlammend enthousiasme wordt overladen met Jord’s ervaringen en BBQ-boek-maak-anekdotes terwijl hij je tracteert op meerdere met rook doorspekte demonstraties. En yes, the bar is open!

Voor wie?

De Smokey Goodness BBQ workshops zijn het meest geschikt voor beginnende en ervaren backyard bbq’ers die op zoek zijn naar een leuke middag en avond vol BBQ gezelligheid, vertier, lekker eten, drinken en een stuk kennis en inspiratie. Sommige workshops en masterclasses (zoals Amerikaanse II en Jord’s World of Fire) zijn juist interessant voor de thuis BBQ’er met wat meer BBQ ervaring die op zoek is naar nieuwe gerechten en inspiratie.

Chefs, koks en andere horeca-professionals adviseren wij om de Masterclasses van Jord Althuizen te volgen die gehouden worden bij het ZiN Inspiratielab van Sligro. Er wordt vanuit een professional view naar BBQ gekeken en hands on in kleine groepjes gewerkt waarmee er op recepten, materialen en technieken dieper ingegaan wordt op de outdoor cooking mogelijkheden.

Amerikaanse BBQ Workshop I

Amerikaanse BBQ Workshop II

Amerikaanse BBQ Workshop II

Amerikaanse III BBQ workshop

Amerikaanse BBQ Workshop III

Jord's World of fire BBQ Masterclass

Jord's Braai Night BBQ Masterclass

Winter BBQ workshop

Winter BBQ Workshop

Learn from the best

Custom BBQ Workshop en Masterclass

Become the best!

Answers to
bbquestions

We verwelkomen je met veel plezier in ons Delftse BBQ Walhalla voor een unieke koken op vuur (BBQ) ervaring die we een Smokey Goodness Workshop noemen. Wellicht dat je wat meer info wenst over het wat, waar, hoe en why not dus daarom hieronder een overzicht van de meest gestelde vragen.

Algemeen

Ik ben een chefkok en ik sta al jaren achter de BBQ, is zo’n workshop iets voor mij?
Onze workshops zijn bedoeld voor de huis-tuin-en-keuken BBQ’ers en culinair enthousiastelingen. Als horeca-professional ben je zeker welkom, houd er alleen wel rekening mee dat ons programma is afgestemd op beginners. Met onze tips & tricks zul je niet de Michelin-inspecteurs overhalen om tóch die tweede ster uit te keren. Wel verzekeren we je ervan dat je de show kan stelen tijdens je familiefeest, en dat je je buren jaloers zult maken met de geuren die opstijgen vanuit jouw achtertuin.

 

Horeca-professionals verwelkomen we liever voor een workshop bij het ZiN Inspiratielab, waar Jord masterclasses in ‘outdoor cooking’ geeft voor horeca-professionals. Klik hier voor meer informatie.

Is er een minimum leeftijd?
Nee, natuurlijk niet! Met koken, en dus ook BBQ’en kan je nooit vroeg genoeg beginnen.

Zijn vrouwen ook welkom?
Jazeker! We verwelkomen vrouwen, meisjes en dames met open armen.

Ik heb een serieuze voedselallergie, kan ik ook aan de workshops meedoen? 
Jazeker, stuur op voorhand svp wel even een mailtje naar info@smokeygoodness.nl

Er staat dat de workshop inclusief eten en drinken is, hoeveel mag ik drinken? 
We doen niet lullig en tellen niets, wel waarderen we het als je de aandacht houdt op het barbecueën en je dus niet gaat bezatten. Zo houden we de focus op het barbecueën zelf en blijft het gezellig voor iedereen. Ben je toch dronken en wordt je lastig? Dan trappen we je er gewoon uit, dikke schuld eigen bult. Zelfbeheersing is dus een must.

Zijn de workshops gevaarlijk?
Zeker. Je werkt met scherpe messen en kookt met echt vuur, deelname aan de workshops zijn dus op eigen risico.

Is Jord bij workshops aanwezig? 
Jord is bezig met Smokey Catering verder uitbouwen, Black Smoke Rotterdam, BBQ reizen, events, boeken schrijven, nieuwe BBQ-concepten ontwikkelen, kick ass BBQ’s ontwerpen en wat filmpjes maken. Kortom, best een druk mannetje. Bij afwezigheid van Jord worden de workshops begeleid door de echte Pitmasters van Smokey Goodness. Je bent dus altijd in goede vakkundige handen, die tegenwoordig vaker het vuur aansteken dan Jord en hebt net zoveel plezier. ’t Is eigenlijk een beetje een eikel dus je mist niks.

Wat voor kleding trek ik aan naar de Workshop?
Trek vooral niet je nieuwste kleding aan. Je gaat koken en met houtskool spelen, trek dus kleding aan die comfortabel zit en vies mag worden. Wij hebben Xapron leren schorten voor gebruik tijdens de workshops en ze zijn ook te koop in de Smokey Shop. Qua schoenen zijn stevige schoenen het best, met regen kan het glad worden dus dan zijn hoge hakken wat tricky. Trek in de winter warme kleding aan en neem een goede jas mee!

Krijg je na afloop de recepten mee naar huis?
De recepten die je hebt bereid tijdens de workshop zullen we je achteraf in een e-mail sturen.

Met wat voor BBQ’s gaan we aan het werk? 
Dit verschilt een beetje per type workshop, het zijn echter allemaal hout of houtskool gestookte barbecues en grills. Gas bewaren we om onze hal mee te verwarmen.

Getting there

Waar is het Smokey Goodness BBQ Walhalla gevestigd? 
We zijn gevestigd op de Rotterdamseweg 374 in Delft.

Waar moet ik nou parkeren?
Je mag voor ons op de Rotterdamseweg parkeren, in een parkeervak op de Rotterdamseweg of Lucht en Ruimtevaart: Kluyverweg 1. Gelieve niet op de Wassenaarstraat of op de Ruivenstraat parkeren, deze zijn gereserveerd voor omwonende.

Zijn jullie bereikbaar met het openbaar vervoer? 
Ja hoor, het treinstation Delft Zuid is circa 10 a 15 minuten lopen.

Tickets, betalen & annuleren

Oeps, ik ben mijn betaalbewijs vergeten, kom ik er nog in? 
Nou vooruit, we zoeken je naam even op in onze webshop en laten je alsnog naar binnen.

Ik heb tickets gekocht maar kan toch niet, wat nu? 
Ja, dat is natuurlijk niet handig. Tickets zijn enkel onder bepaalde voorwaarden te annuleren of verzetten, deze staan uitgelegd in de BBQ Workshop en Masterclass Algemene Voorwaarden

Er staat minimaal 20 deelnemers, gaan de workshops altijd door? 
Nee, helaas niet. Als voor een workshop minder dan 20 deelnemers zich aanmelden dan heb je dikke kans dat de workshop deze dag niet doorgaat. We informeren je hier altijd zo vroeg mogelijk over. Je kunt dan of je geld terug krijgen of je deelname doorschuiven naar een andere datum.

Wanneer zijn de workshops

Ah, dus jij wilt kijken of het in jouw agenda past, snappen we! Bij iedere workshop staan rechts onderaan bij de workshop details de tijden en data van die specifieke workshop vermeld.

Merch
& stuff

Shop the latest

Je kunt nooit genoeg gadgets en
gear in je schuur hebben liggen.

El
magazine

Stay updated

We’re sharing the goodness
one bite at a time.