Crew

Meat & Great

We eat, live and breath BBQ! But there’s more than meats the eye. We nodigen je uit om kennis te maken met de mannen en vrouwen die de brandstof van Smokey Goodness zijn.

Workshops

Get your hands dirty

Yes you can! Steek je handen uit de mouwen en ontdek de enorme diversiteit van koken met echt vuur en smaken die je met de BBQ kunt creëren.

WALL OF FLAME

Zonder goede mensen die er vol bevlogenheid naar streven jouw event of feest van optimale food en fun te voorzien zijn we niet veel meer dan een flinke berg hout, staal en rauwe ingrediënten. Vol trots presenteren we onze line up van Pitmasters, crew captains en collega’s die ieder van essentieel belang zijn voor onze rocking BBQ catering.

Jord – Pyro-culinair Avonturier

Als aanstichter van al het culinaire vertier bij Smokey Goodness is Jord nog iedere dag de man met de lucifer. Ooit begin hij in 2010 met zijn missie om Nederland kennis te laten maken met een betere vorm van koken op echt vuur.

Zijn strijd tegen de shaslicks, huzarensalade en pindasaus resulteerde een decennia later in een vlammend BBQ-imperium. BBQ boeken, restaurants, festivals, catering, als Jord het met zijn crew in de fik kan steken doet hij het. Jord is trots op wat zijn team de laatste jaren voor elkaar heeft gebokst – van grootschalige cateringopdrachten met 4.000 BBQ bites per uur tot het optuigen van een eigen BBQ festival voor 2.500 bezoekers – en ziet zijn crew als tweede familie. Zijn vrouw Tiffany is reeds in het bedrijf ingelijfd en zijn dochters leggen hem inmiddels al het vuur aan de schenen.

Waar Jord zelf het meest van geniet? Een schuimig glas Belgisch bier of een ronkende Barolo in het glas naast een dikke côte de boeuf rijkelijk overladen met een klassieke vers gemaakte bearnaisesaus.

Rokus – Chief in Charge

Toen wij in 2015 een sollicitatie ontvingen van iemand genaamd Rokus, werd deze jongeman natuurlijk zonder vragen aangenomen. Met een naam als dat kon het niet anders dan een goede beslissing zijn.

En dat is gebleken, want waar Rokus is vuur. Met een afgeronde studie bij de internationale Hoge Hotelschool Maastricht, stages in Abu Dhabi en Hong Kong kwam Rokus hongerig bij Smokey Goodness binnen. Een Bourgondiër in hart en nieren, passie voor eerlijk eten, koken en voortreffelijke wijnen zette Rokus de keuken op zijn kop samen met Jord. Binnen de kortste keren bracht hij verfijning in Smokey’s grootste bombastische smaken (inclusief onze nieuwste concept – Fiery Veggies) en gaf verdere vorm aan Jord’s wildste culinaire dromen. Met zijn ongekende portie enthousiasme en werkethiek zet hij de toon en teamspirit voor onze crew.

Hij is een liefhebber van de Italiaanse keuken en haalt hier veel inspiratie uit. En van samen eten met zijn vrienden in zijn “vrije tijd”. Wat zou zo’n lekkerbek als Rokus aanraden bij Smokey Goodness? De Pastrami Sandwich met een glas Marlborough Sauvignon Blanc natuurlijk.

Tiffany

Tiffany – Marketing & Communicatie

Marketing, communicatie, social media, persaanvragen, party invitations, niks is te gek voor Tiffany. Onze Little Yankee met een big smile. Het liefst heeft ze alle puntjes op de i en dan ook niet scheef. The lady behind the man en grote Brisket fan (je zal het niet geloven maar voor ze Jord ontmoette heeft was ze een vegetariër, jep, echt waar!).

Eenmaal bekeerd geniet ze graag van een Rubia Gallega met een stevig glas rood wijn of de grootste schaal escargot- en fruit de mer die je kan bedenken. Je zal haar niet achter een smoker vinden want ze moet nog een BBQ workshop volgen (het aansteken vind ze al uitdaging genoeg).

Haar talenten liggen meer bij het hosten van vrienden & familie, fantastische G&T’s mixen (en drinken) of een heerlijk taart uit de oven toveren met de kinderen. There is hope after all!

Lina – Pitmaster

Ze kwam als leerling-kok, bleef nog een jaartje langer als leerling-kok en nu ze de koksopleiding afgerond heeft gaat ze voorlopig niet meer weg.

Lina (AKA Lina the machina) kijkt er naar uit om nog eens met een vriendin een echte road trip te maken door de USA, om het land te zien en de big fires van de echte BBQ belt te ontdekken. Hier heeft ze haar tanden wel eens in krokodil gezet en gaat ze in het weekeind of vol gas los op een hardcore festival of juist in maximale chill modus met een lekker stuk vlees en bier op schoot en Netflix op de buis.

Bij Smokey Goodness is ze terecht gekomen via een Crew Call in de krant. Weg gaan doet ze niet meer want daarvoor vind ze de afwisseling in werkzaamheden en haar collega’s te leuk. Haar favoriet is en blijft het vlammen op festivals. Knallen als een malle met het team en elkaar door de lange brute dagen slepen.

1 2 3

CAN YOU HANDLE THE HEAT?

Altijd al een vurige baan willen hebben? Check onze recruitment site en wie weet stook jij jouw carrière verder op bij Smokey Goodness of Black Smoke.

Merch
& stuff

Shop the latest

Je kunt nooit genoeg gadgets en
gear in je schuur hebben liggen.

El
magazine

Stay updated

We’re sharing the goodness
one bite at a time.