Crew

Meat & Great

We eat, live and breath BBQ! But there’s more than meats the eye. We nodigen je uit om kennis te maken met de mannen en vrouwen die de brandstof van Smokey Goodness zijn.

Workshops

Get your hands dirty

Yes you can! Steek je handen uit de mouwen en ontdek de enorme diversiteit van koken met echt vuur en smaken die je met de BBQ kunt creëren.

WALL OF FLAME

Zonder goede mensen die er vol bevlogenheid naar streven jouw event of feest van optimale food en fun te voorzien zijn we niet veel meer dan een flinke berg hout, staal en rauwe ingrediënten. Vol trots presenteren we onze line up van Pitmasters, crew captains en collega’s die ieder van essentieel belang zijn voor onze rocking BBQ catering.

Jord – Pyro-culinair Avonturier

Als aanstichter van al het culinaire vertier bij Smokey Goodness is Jord nog iedere dag de man met de lucifer. Ooit begin hij in 2010 met zijn missie om Nederland kennis te laten maken met een betere vorm van koken op echt vuur.

Zijn strijd tegen de shaslicks, huzarensalade en pindasaus resulteerde een decennia later in een vlammend BBQ-imperium. BBQ boeken, restaurants, festivals, catering, als Jord het met zijn crew in de fik kan steken doet hij het. Jord is trots op wat zijn team de laatste jaren voor elkaar heeft gebokst – van grootschalige cateringopdrachten met 4.000 BBQ bites per uur tot het optuigen van een eigen BBQ festival voor 2.500 bezoekers – en ziet zijn crew als tweede familie. Zijn vrouw Tiffany is reeds in het bedrijf ingelijfd en zijn dochters leggen hem inmiddels al het vuur aan de schenen.

Waar Jord zelf het meest van geniet? Een schuimig glas Belgisch bier of een ronkende Barolo in het glas naast een dikke côte de boeuf rijkelijk overladen met een klassieke vers gemaakte bearnaisesaus.

Rokus – Chief in Charge

Toen wij in 2015 een sollicitatie ontvingen van iemand genaamd Rokus, werd deze jongeman natuurlijk zonder vragen aangenomen. Met een naam als dat kon het niet anders dan een goede beslissing zijn.

En dat is gebleken, want waar Rokus is vuur. Met een afgeronde studie bij de internationale Hoge Hotelschool Maastricht, stages in Abu Dhabi en Hong Kong kwam Rokus hongerig bij Smokey Goodness binnen. Een Bourgondiër in hart en nieren, passie voor eerlijk eten, koken en voortreffelijke wijnen zette Rokus de keuken op zijn kop samen met Jord. Binnen de kortste keren bracht hij verfijning in Smokey’s grootste bombastische smaken (inclusief onze nieuwste concept – Fiery Veggies) en gaf verdere vorm aan Jord’s wildste culinaire dromen. Met zijn ongekende portie enthousiasme en werkethiek zet hij de toon en teamspirit voor onze crew.

Hij is een liefhebber van de Italiaanse keuken en haalt hier veel inspiratie uit. En van samen eten met zijn vrienden in zijn “vrije tijd”. Wat zou zo’n lekkerbek als Rokus aanraden bij Smokey Goodness? De Pastrami Sandwich met een glas Marlborough Sauvignon Blanc natuurlijk.

Roland – Pitmaster & Buildmaster

Roland heeft maar één motto: “Meer vuur, meer beter.” Geef deze man een tang, een stukje staaldraad, twee halve snijbonen en een Germaans spreekwoordenboek en hij bouwt de hemel voor je. Met veel vuur uiteraard.

Hoe? Nou kijk, zet een zware stem op weg, wint een BBQ wedstrijd of twee en leg een raketgeleerde hoe aerodynamica werkt, vooral met handgebaren. Deze Pitmaster laat namelijk graag zijn handen spreken en daar durven wij onze handen voor in het vuur te steken. Als eerste Pitmaster van Nederland heeft hij zijn stalen stempel weten te drukken op menig buffetdeel, Smoker en ander vurig speelgoed. Zonder deze chagrijnige concierge zou Smokey kapotter zijn dan ooit, want zoals bekend, bij catering blijft niets heel.

Alles is te maken met een staaldraad, tiewraps en duct tape, maar als je het Roland vraagt is een beetje spuug en een goede lasdraad het beste.

Karen – Salesmaster

Wat Karen, of Kaatje voor insiders, het liefst eet? Vraag beter wat zij het liefst drinkt.

Onze favoriete liquid lover geniet graag van de cocktails bij Black Smoke en klokt zo haar vleugje rook en lik vuur naar binnen. Bij Smokey proeft ze graag van de gerechten, als Sales Specialist moet je immers weten wat je verkoopt. Ze kijkt ernaar uit eens af te zakken naar het land van OZ en Azië. Hier wil ze dan niet lui op een handdoek liggen maar er actief op uit om de landen te ontdekken, of in ieder geval de local bars dan… Bij Smokey geniet ze het meest van de afwisseling die haar werk biedt, geen dag is hetzelfde. De collega’s gelukkig wel en daar kan ze het uitstekend mee vinden.

Buiten het werk tikt ze graag tegen een volleybal aan met haar damesteam en is ze graag als ultieme tante met haar nichtjes in de weer.

1 2 3

CAN YOU HANDLE THE HEAT?

Altijd al een vurige baan willen hebben? Check onze recruitment site en wie weet stook jij jouw carrière verder op bij Smokey Goodness of Black Smoke.

Merch
& stuff

Shop the latest

Je kunt nooit genoeg gadgets en
gear in je schuur hebben liggen.

El
magazine

Stay updated

We’re sharing the goodness
one bite at a time.