Equipment

Size does matter

Don’t ever let anyone tell you otherwise. Always go big!

Catering

Stuff your face

Grote stukken duurzaam vlees, vis en kraakverse groenten op vuur gekookt om jouw verwachtingen te overtreffen.

NOT YOUR USUAL SUSPECTS

smoking it up

Als het in de fik gestoken kan worden, willen we het hebben! We beschikken bij Smokey Goodness over een aardig trailer park aan voor ons op maat gemaakte smokers waarmee we menig festival en catering afstruinen op zoek naar een hungry crowd. Iedere smoker heeft zijn eigen unieke features maar allen zijn houtskool en hout gestookt voor de meest ambachtelijke bereidingsmethode. Naast de loodzware BBQ’s die we met de auto op zijn plek moeten kunnen plaatsen hebben we een keur aan vurig speelgoed. Deze catering specials zetten we in op plekken die lastig te bereiken zijn of kleinschalige events op zoek naar iets unieks. In ons BBQ Walhalla in Delft tref je weer een eigen range aan vurig vertier waar je tijdens een workshop zelf mee aan de slag kunt.

BBQ TRAILERS:

Little Yankee

Specs:
2.750kg, 700cm lang, 350cm breed, 290cm hoog 

Onze grote trots is ‘little yankee’ een bbq waar het Smokey Goodness avontuur ooit mee begon. Er passen ruim 1.400 kippendijen, 3 hele varkens of 150 kg spare-ribs tegelijk in. De uittrekbare grill is ideaal voor hot & fast grilling en uit te rusten met een spit voor hele biggen of porchetta’s. De perfecte smoker voor BBQ festivals en cateringpartijen.

TS 500

Specs:
3.500kg, 950cm lang, 260cm breed, 240cm hoog

TS500 staat voor Tank Smoker 500 gallon, en dit verwijst naar de inhoudsmaat van de rook- en gaarkast. Is dat groot? Dat is heel groot. We gebruiken de TS500 met zijn grote reverse flow rookkast, pigroaster grill en dubbele wasbak het liefst voor de grote muziekfestivals en de BBQ cateringpartijen met een huge crowd. Deze BBQ heeft met zijn 9,5 meter lengte een grote draaicirkel dus nee, deze past zeker niet in je achtertuin.

De Low and slow

Specs:
750kg, 700cm lang, 220cm breed, 230cm hoog

Een dubbele reverse flow hout gestookte smoker, een gigantische grill en een spit sterk genoeg om een neushoorn te garen, dit is een BBQ droom op wielen. De Low en Slow is gering van omvang maar kan vlammen als geen ander. Door zijn aluminium opbouw is hij licht en wendbaar en ideaal om in te zetten voor die net wat lastig met de auto te bereiken plekjes op feesten en partijen.

Tweety

Specs:
4.000kg, 900cm lang, 260cm breed, 240cm hoog

Big, bigger biggest! Tweety is de grootste BBQ van de Benelux en met recht een bakbeest te noemen. Deze tandemasser met dubbele reverse flow smoker, twee draaispitten en twee grillbakken geschikt om de grootste festivals en partijen mee uit te roken. Alsof al dit nog niet vurig genoeg is is hij ook nog eens voorzien van 8 vlammenwerpers en een rook & lichtshow.

Inferno

Specs:
2.300kg, 700cm lang, 250cm breed, 220cm hoog

Europa’s meest unieke BBQ is de Smokey Inferno. Een grote open grill voorzien van 14 draaiende spitten. Perfect voor de bierstube die graag 500 kippen aan het spit wil serveren. Wij zetten hem in op unieke events en festivals voor de lekkerste spitbereidingen zoals onze taco’s al pastor.

Speedy

Specs:
750kg, 450cm lang, 170cm breed, 200cm hoog

Voor wanneer er geen plek is voor onze grote smokers is er de super strakke speedy smoker. Deze kleine show smoker hangt Jord het liefst achter zijn camaro om dubbel mee te vlammen. Ideaal voor BBQ demonstraties en kleinschalige cateringen in de achtertuin.

CATERING SPECIALS:

Infernillo

Geïnspireerd door de Argentijnse vuurkeuken hebben we deze custom vuurgestookte installatie gebouwd. Deze is perfect voor bereidingen in zoutkorst tijdens cateringen voor een unieke beleving en bijzondere gerechten.

Smokey’s planchas

Voor als we niet willen grillen maar keihard bakken! Deze houtgestookte plancha’s zijn koekenpannen van 2m2 per stuk en de ideale metgezel voor het bakken van eieren, groenten en alles wat we mooi krokant willen krijgen. Zetten we vooral in op festivals en unieke events.

‘holy cow’ spit

Uniek in Nederland is deze monsterlijke setup bestaande uit een roterend rooster en fire barrels. Dit is wat je nodig hebt voor de bereiding van een hele koe aan het spit. Voor het event wat echt een indruk wil maken op haar bezoekers.

Varkenspit

Niets maakt een diner bourgondischer dan een varken aan het spit. Op onze grote BBQ-trailers zitten de spitten vast ingebouwd maar met deze kleine mobiele installaties kunnen we ook op de meest lastig bereikbare plaatsen aan de slag met biggen of porchetta’s.

Smokey’s Vuurtafel

Met deze custom gebouwde vuurtafel kunnen we alle kanten op: plancha bereidingen, grillen, poffen en stoven. Ideaal voor o.a. onze Fiery Veggies catering waarmee we laten zien hoe stoer en lekker op vuur bereidde groenten kunnen zijn.

Asadokruizen

Niets is zo Argentijns als deze asadokruizen waarmee we lammeren en biggen langs het vuur slow roasten zoals de gaucho’s al jaren doen.

Pigroaster

Deze uit Amerika meegenomen Meadow Creek 72PRT is een Pig Roaster, een unieke bbq waarmee je hele varkens low and slow kunt bereiden. De varkens worden met gesloten kap in 20 uur tijd langzaam op temperatuur gebracht tot een goddelijk gerecht. Door een extra plaat kunnen we deze Pig Roaster ombouwen tot reuze grill, handig als extra vuurpower voor de grootste opdrachten.

WORKSHOP TOYS:

Zuid-Afrikaanse braai

In afrika heeft men geen BBQ maar een braai. Nou dat is mooi, want wij hebben er ook twee. Op deze houtvuur gestookte installaties maak je zelf je eigen houtskool en beheers je de temperatuur door de hoeveelheid brandstof te verhogen of verlagen. Gratineren in de ingebouwde laden of stoven in een potjie, tijdens onze workshops leren we je alles uit de Braai te halen.

Houtoven

Pizza? Nee, houtoven! Want om dit houtgestookte monster alleen te gebruiken voor pizza’s is echt een gemiste kans. Zoutkorstbereidingen, poffen of bakken, wij laten er heel wat meer in verdwijnen en verschijnen.

Bastard Keramische BBQ’s

Gek zijn we op onze keramische BBQ’s van de Bastard. Deze zwarte parels zijn echte alleskunners: low & slow roken, hot & fast grillen of bakken, niets is lastig. We zetten onze workshop deelnemers per vijf personen aan hun hun eigen bastard en zo leren ze alles over de meest veelzijdige manier van barbecueën.

Southern pride SP700

Het geheime wapen van Smokey Goodness? Dat is onze rotisserie smoker van Southern Pride. De ideale vuurvriend voor de enorme hoeveelheid voorbereidend werk dat we in de catering te verstouwen hebben.

De Firepit

In het BBQ walhalla in Delft tref je bij ons de grootste open haard van Nederland. Dit is onze vurige freestyle zone waar we met asadokruizen, grills, dutch ovens en vuurvarkies in de weer gaan om tijdens besloten events en workshops de veelzijdigheid van het vuurkoken te tonen.

Traeger Timberline 1300

Deze trouwe palletsmoker is onze go to guy voor als we kleine hoeveelheden willen roken zonder omkijken. Door zijn betrouwbare werking is het letterlijk een kwestie van ‘set it and forget it’.

Merch
& stuff

Shop the latest

Je kunt nooit genoeg gadgets en
gear in je schuur hebben liggen.

El
magazine

Stay updated

We’re sharing the goodness
one bite at a time.

Don’t be afraid
invite a mate.

Always wanted to roast a friend?
Bestel nu 2 kaarten voor een van de workshops en krijg tijdens die workshop een original Smokey Goodness cadeau.