Crew

Meat & Great

We eat, live and breath BBQ! But there’s more than meats the eye. We nodigen je uit om kennis te maken met de mannen en vrouwen die de brandstof van Smokey Goodness zijn.

Workshops

Get your hands dirty

Yes you can! Steek je handen uit de mouwen en ontdek de enorme diversiteit van koken met echt vuur en smaken die je met de BBQ kunt creëren.

WALL OF FLAME

Zonder goede mensen die er vol bevlogenheid naar streven jouw event of feest van optimale food en fun te voorzien zijn we niet veel meer dan een flinke berg hout, staal en rauwe ingrediënten. Vol trots presenteren we onze line up van Pitmasters, crew captains en collega’s die ieder van essentieel belang zijn voor onze rocking BBQ catering.

Haiko – Pitmaster

Haiko geeft het “mannen-met-baarden-gevoel” de glimlach die kinderen normaal alleen in de snoepwinkel krijgen. Niet te breken, niet te stoppen.

Zie de Smokey Crew als kinderen, de smokers als de speeltuin en Haiko als het zonnetje in huis. Tillen, lachen, koken, slapen, doorgaan, poetsen, niet slapen, smoken, lachen, slapen, knuffelen, lachen, gaan. De enige manier om Haiko zijn glimlach te doen doorbreken is hem aan het eten te zetten. Dan grijpt hij het liefst naar een Brisket Sandwich met coleslaw en ingemaakte rode pepers, the man got taste! Hij kijkt ernaar uit om eens als een ware gaucho door Patagonië te trekken en ook een weekje of the grid met de buitenkook jagers van ‘Hunter Gather Cook’ in het Engelse Essex staat hoog op zijn wishlist. Bij Smokey kan het voor Haiko niet avontuurlijk genoeg zijn, hij is dan ook onze go to guy voor complexe BBQ opdrachten of de lange overnight BBQ sessies.

Zijn collega krijgt Haiko met gemak op de kast, hij hoeft hiervoor alleen maar zijn met happy hardcore gevulde playlist aan te zetten.

Roland – Pitmaster & Buildmaster

Roland heeft maar één motto: “Meer vuur, meer beter.” Geef deze man een tang, een stukje staaldraad, twee halve snijbonen en een Germaans spreekwoordenboek en hij bouwt de hemel voor je. Met veel vuur uiteraard.

Hoe? Nou kijk, zet een zware stem op weg, wint een BBQ wedstrijd of twee en leg een raketgeleerde hoe aerodynamica werkt, vooral met handgebaren. Deze Pitmaster laat namelijk graag zijn handen spreken en daar durven wij onze handen voor in het vuur te steken. Als eerste Pitmaster van Nederland heeft hij zijn stalen stempel weten te drukken op menig buffetdeel, Smoker en ander vurig speelgoed. Zonder deze chagrijnige concierge zou Smokey kapotter zijn dan ooit, want zoals bekend, bij catering blijft niets heel.

Alles is te maken met een staaldraad, tiewraps en duct tape, maar als je het Roland vraagt is een beetje spuug en een goede lasdraad het beste.

Jasper – Head Chef

Chef Jasper is een first class foodie en everything pork fan die klaar staat om een lekker fikkie te stoken! Er gaat geen dag voorbij waarop hij niet op een of andere manier bezig is met voeding, gerechten verzinnen, koken of eten.

Hij geniet volop van Michelinsterrestaurants maar behalve de fancy zaken kan je hem ook omver laten blazen door de tapas en pinxto’s van San Sebastian.

Met veel stempels in zijn paspoort van Java, Australië, Zuid Oost Azie, Chile tot Argentinië, reist onze chef-kok graag de wereld rond en hij staat voor veel foodie ervaringen open, zelfs voor koeienlong op Java! Niet aangeraden helaas. Waar en wat staat nog op zijn bucket lijst? Scandinavië en Japan voor het eten (uiteraard), de cultuur, het eten, de natuur en natuurlijk het eten… en een heel kalf barbecueën met zijn Smokey collega’s. Dat laatste is ook net in de pocket!

1 2 3

CAN YOU HANDLE THE HEAT?

Altijd al een vurige baan willen hebben? Check onze recruitment site en wie weet stook jij jouw carrière verder op bij Smokey Goodness of Black Smoke.

Merch
& stuff

Shop the latest

Je kunt nooit genoeg gadgets en
gear in je schuur hebben liggen.

El
magazine

Stay updated

We’re sharing the goodness
one bite at a time.