Wat zijn de must have BBQ essentials? Welke basistechnieken moet je goed beheersen voor de lekkerste BBQ resultaten? Wat zijn nou goede brandstoffen en rookhout om te gebruiken? Hoe kies ik nu het betere BBQ-vlees bij de slager? Welk bier drink ik nou bij wat? So many questions! Maar geen zorgen, in het hoofdstuk Vurig vertier beantwoorden wij ze allemaal zodat jij goed beslagen de fik er in steekt.
Het culinaire hart van het boek waarin we je de culinaire rijkdommen van de eigen streek vlammend en fikkend laten ontdekken met een breed scala aan tongstrelende recepten.
BBQ wedstrijden in Nederland en Belgie zijn levendiger dan ooit! De echte competition lover kan in de zomer ieder weekeind zijn hart ophalen en zijn culinaire kunsten meten met de beste teams. In dit hoofdstuk nemen we je mee door de verschillende vormen van BBQ competities en delen we je tips en tricks van een bijzondere bron.
Wie er nu de snackbar? Gij of ik? Nou, met dit hoofdstuk ben jij dit dus! We hebben een brug geslagen tussen jouw BBQ en frituurpan en bieden je de lekkerste snacks uit Nederland en Belgie met een rokerig randje of vurige twist!
Of je nu jezelf BBQ-culinair in de watten wil laten leggen, de beste BBQ-gear wilt inkopen of aan de slag wilt gaan met het beste vlees, dit hoofdstuk wordt jouw BBQ-handboek. Hier tref je namelijk een must have list met de beste adressen voor BBQ-restaurants, winkels, slagers en veehouderijen zodat jij met het lekkerste en beste jouw BBQ-behoeften kunt vervullen.
Ja, het is een gek jaar geweest, maar denk maar niet dat we bij Smokey Goodness stil hebben gezeten. In dit hoofdstuk een update van al onze beleefde en geplande avonturen.
Big, bigger biggest! De recepten in dit hoofdstuk zijn echte crowd pleasers.
Ken je hem nog? Het geijkte oer-Hollandse BBQ-buffet? Sate, speklappen, burgers, huzarensalade en liters pindasaus? Nou, dit is exact wat je in dit hoofdstuk voorgeschoteld krijgt! Maar dan wel retegoed en 100% smokey style natuurlijk
Fruitspiesje? Gevulde banaan? Hell no! In dit dessert-hoodstuk pakken we met acht recepten flink uit om te laten zien dat er echt wat lekkerders en leukers te maken is in jouw buitenkeuken.
Uiteraard zijn alle hoofdstukken doorspekt met de iconische BBQ beelden die je van ons gewend bent. Dit keer hebben we ons daarbij laten inspireren door de Nederlandse en Vlaamse schilders en hun meesterwerken uit de gouden- en 19e eeuw. Herken jij straks al de originele schilderijen?