The HOT SEAT Experience van Kim

Of ik even in 200 woorden woorden wil beschrijven hoe mijn hotseat ervaring was. Ik heb alleen al 200 woorden nodig om uit te leggen hoe weinig 200 woorden is… En dan nog proberen om die beleving in een kleine column te vatten. Superlatieven schieten nu al te kort.  Want ik mocht ‘uiteten’ bij Jord Althuizen voordat de rest van Nederland dat kon en het was fucking gaaf. En ja, dit is het moment om jaloers op me te zijn. Mag gewoon. Dat is zo ongeveer iedereen die ik ken ook…

Zo makkelijk werden de plannen omgegooid op de zaterdagavond ervoor. En dan sta je zo’n 18 uur later niet bij jouw eigen rokende monster in Alkmaar maar in restaurant Black Smoke tussen de barbecues, studiolampen en camera’s met een glas wijn voor je neus. Want onze gastheer van de avond Rokus – die je kunt herkennen uit de boeken van Smokey Goodness – houdt niet van lege glazen of net als ik van Chardonnay. Ik hou van mensen die me begrijpen.

Een liveshow uit twee onderdelen van totaal vier uur die Jord volledig op improvisatie en zonder het woordje ‘eum’ spontaan aan elkaar praat, terwijl mijn barbecueheld voor mij, mijn vriend en het andere stel op de hotseats – all the way from Lichtevoorde – op zijn Bastards en in andere pannen mikt. Driegangen dus met lam en asperges – hoezo safe the best for last? -, spareribs – na 20 jaar geen varkensvlees toch maar geprobeerd – en Lierse vlaaikes met Haagse Hopjessaus – onbeschaamd mijn bord afgelikt – door de master himself.

Yup lieve Tasting Games-kijkers. Dankzij mij mochten jullie Jord niet een maar twee appels zien snijden. Ik vind het namelijk bizar gaaf om een chef met een mes aan het werk te zien. En als je denkt dat de Smokey’s dachten dat we na dit overdadige feestmaal nog niet volzaten, plakten ze er niet alleen nog een tweede show aan vast – de officiële boeklancering van Lowlands BBQ – met de nodige hapjes. Note: hapjes uit het meest vernieuwende hoofdstuk uit Lowlands BBQ ‘Smokey’s Snackbar’. Na deze ervaring wil ik dus ook nooit meer vlammetjes uit de supermarkt.

Gelukkig word ik niet alleen maar volgestopt met eten, want in de liveshow via Facebook heeft Jord tal van gasten over de vloer o.a. Professionele wedstrijdbarbecuers Tom en Dorine van Southern Dutch BBQ – ik kom naar een wedstrijd! – tot de beruchte Amsterdamse slager Gertjan Kiers die een masterclass over het verschil tussen grass en grainfed koeien geeft. Mocht je niet gekeken hebben: je kunt de show terugkijken. Ik zeg DOEN!

Ik kan na deze ervaring alleen maar bijzonder blij en met Lowlands BBQ onder mijn arm waanzinnig blij terugkeren naar mijn hotelkamer om te dromen van welke gerechten er bij mij van de barbecue gaan komen.

Liefs,

Kim

Wie is Kim Dekker? Kim, oprichtster van unbloomfotografie, is een fotografe die houdt van eten, sporten, reizen en niet geheel onbelangrijk: het leven! Meer weten? Check haar Instagram: unbloomfotografie.