Belevingskamperen met Smokey Goodness

Smokey Goodness BBQ Glamping Village in het Gelderse Aalten

Deze zomer is het Gelderse Aalten, vlakbij de Duitse grens, is de thuisbasis voor alle barbecue fans uit binnen- en buitenland. De pitmasters van Smokey Goodness nemen met veel vuurgeweld twee weken het terrein van East Nomads over en laten gasten tijdens een mini vakantie in Nederland kennis maken met fire cooking op de grootste smokers, bbq-wagens en vuurverslindende aanhangers.

Volgens Jord Althuizen is barbecueën veel meer dan alleen een kooktechniek. “It’s a way of life and we eat, sleep and breath BBQ”. Niet gek dus dat hij de handen ineen heeft geslagen met creatief conceptbureau De Burgemeesters en festivalproductiebureau Deworrying. Samen en nu een meerdaags project lanceert onder de noemer ‘Smokey Goodness BBQ Village‘. Geen normaal avondje uit, maar een aantal dagen lang word je ondergedompeld in onze wereld.

Belevingskamperen
De plekken in de Village, het tientallen hectaren tellende grasland, zijn ruim opgezet. Bezoekers slapen in comfortabele bedden in een tent waar ruim voldoende mogelijkheid is om anderhalve meter afstand te houden. Ook beschikt iedere accommodatie over een eigen sanitaire voorziening met toilet, douche en wastafel. Bij iedere tent zijn bovendien een grote picknickbank, loungestoelen, warme plaids en sfeervolle verlichting inbegrepen. De organisatoren hebben er alles aan gedaan om East Nomads zo coronaproof mogelijk te maken. Over het hele terrein zijn brede looppaden aangelegd. Ook wordt bezoekers gevraagd bij het binnengaan van gemeenschappelijke ruimtes de handen te ontsmetten. Daarnaast is er een eigen app, waar mensen 24 uur per dag alles kunnen vragen. Zo wordt drukte voorkomen bij de receptie.

Vurig genieten
Tijdens het midweek of weekend arrangement geniet je iedere avond van een diner bij de tent, geserveerd van één van de smokers die over het terrein staan verspreidt. Denk hierbij aan het ‘low & slow menu’ met onder andere de overloaded nacho’s, Smokey’s Extravaganza en de Pinnale Punch. In het ‘Hot & Fast’ menu vind je de klassieke Smokey’s snack attack platter en tijdens ‘Italian Fest’ word je verrast met onder andere gerookte zalmzijde, vitello tonnato en Bistecca Fiorentina. Ook aan de kinderen is gedacht met een speciaal kindermenu van de barbecue. Tijdens het diner geniet je van een speciaal programma en iedere ochtend word je gewekt met een ontbijt op bed van lokale boeren en bakkers. Bij East Nomads hoeft niemand zich te vervelen, want naast de culinaire belevingen worden er dagelijks activiteiten georganiseerd, van yogalessen tot ‘Tour de Smokey’ en hutten bouwen voor kinderen. Ook de omgeving barst van de natuur en cultuur en daarmee is het niet alleen geschikt voor stoere mannen en vrouwen, maar voor het hele gezin.
Reserveren

Ga jij mee naar de Smokey Goodness BBQ Village bij East Nomads? Boek dan nu tussen 17 en 30 augustus jouw luxe kampeerplek. Bekijk het arrangement en het volledige programma hier.