The Elvis Burger

International Burger Day meats Smokey’s Elvis Burger

International burger day zou niet hetzelfde zijn zonder het recept van een killer burger. Er is geen betere gelegenheid dan jullie te introduceren aan The Elvis Burger, uit het Burgers & BBQ Bites boek. Deze tribuut aan “The King” is zo fout dat hij goed is! Met bacon, banaan, aardbeienjam, BBQ-saus en pindakaas is het een BBQ MUST try before you die!

The Elvis Burger
Ooit bekend voor zijn ongekende muziekrepertoire en filmwerk, nu zie je toch vooral dat zijn voorkeur voor de combinatie van bacon, banaan en pindakaas als legacy overeind blijft. Probeer het maar eens, dan zal je zien wie de echter burger king is.

Ingrediënten
(voor 4 personen)

12 plakken gerookt ontbijtspek
4 bananen
4 el aardbeienjam
2 el BBQ-saus
1 tl gerookt zout
6 el pindakaas, extra crunchy
4 burgerbroodjes
4 burgers van circa
140 g per stuk
zout en versgemalen
zwarte peper naar smaak

Benodigdheden
BBQ of grill met gietijzeren rooster voor direct grillen kernthermometer

Bereidingswijze
Duur: voorbereiding
30 minuten, bereiding
15 minuten

Bereid een BBQ of grill met gietijzeren rooster voor op direct grillen en verhit deze tot een temperatuur van 200°C is bereikt. Gril de plakken gerookt ontbijtspek krokant en zet ze opzij.

Schil de bananen en snijd ze eerst in de lengte door de helft en halveer daarna nogmaals in de breedte. Gril kort en heet zodat er mooie grillstrepen ontstaan, maar je de banaan niet tot moes gaart. Haal van de grill en houd warm.

Meng de aardbeienjam met de BBQ-saus en roer het gerookte zout door de pindakaas. Snijd de burgerbroodjes doormidden en toast het brood op de grill. Kruid de burgers met zout en peper en gril aan beide kanten tot een kerntemperatuur van 54 °C voor een mooi medium rare resultaat. Smeer op de onderste helft van je burgerbun een royale hoeveelheid pindakaas. Leg hier de burger op. Verdeel de bacon en gegrilde banaan over de burgers en maak het geheel af met de aardbeienjam-BBQ-saus en de kapjes van de burgerbuns.

Wil je meer recepten zoals deze? Burgers & BBQ Bites zit helemaal helemaal vol met geweldige recepten, ook voor de minder ervarend grillmaster. Click hier om jouw gesigneerde kopie te bestellen.